(Foto: Politie).

84-jarige vrouw uit Voorschoten slachtoffer coronababbeltruc

In Voorschoten is zondagavond 21 maart een vrouw slachtoffer geworden van een coronababbeltruc. Twee onbekende vrouwen belden rond 18.30 uur aan bij de woning van het slachtoffer aan de Lord Baden Powellweg en vertelde dat ze van de thuishulp waren.

Met het verhaal ‘we zijn van de thuishulp en komen uw woning desinfecteren tegen corona’ wisten de vrouwen binnen te komen. Eenmaal binnen wist een van de twee vrouwen het slachtoffer aan de praat te houden. De andere zag kans een portemonnee te stelen.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en kon daarbij het signalement van de daders beschrijven. De twee vrouwen zijn rond de 25 jaar oud, droegen een mondkapje en spraken vermoedelijk Italiaans. De ene vrouw was circa 1.60 meter lang en de andere 1.50 meter lang.

Getuigen gezocht
Mogelijk hebben de twee onbekende vrouwen meer slachtoffers gemaakt. “Bent u zelf aan huis benaderd door de thuishulp voor het desinfecteren van uw woning of kent u iemand die dit is overkomen, meldt u zich dan bij ons”, zegt de politie. “Ook als ze voor uw deur hebben gestaan en u niet heeft opengedaan.” Bellen met de politie via 0900-8844. Of liever anoniem, dat kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Advertentie

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×