(Archieffoto: Chris de Waard).

Restaurant De La Soul wordt verbouwd tot 'Streetfoodbar Pipa'

Restaurant De La Soul heeft de sluiting van de horeca gebruikt om de zaak te verbouwen tot een nieuw concept: ‘Pipa’. Na tien jaar lang soulfood te hebben geserveerd, zet het restaurant naast de Morspoort vanaf deze lente ‘streetfood’ op de kaart. Daarbij is het gehele interieur aangepast naar het kleurrijke nieuwe concept.

“Het begon eigenlijk met alleen een nieuwe menukaart, en voor we het wisten waren we nieuw interieur aan het uitzoeken”, vertelt Kevin de Rooij, bedrijfsleider van Pipa. “Het is een beetje alsof je in je huis je halletje gaat verven. Daarna wil je toch de gang ook doen, en dan de woonkamer, et cetera.”

Na tien jaar soulfood op de kaart te hebben gehad, kwam het idee van het keukenpersoneel dat het tijd was voor iets nieuws. “De rek was er wel een beetje uit”, legt De Rooij uit. “Op een gegeven moment heb je wel alle combinaties gehad. Dus we zijn in september gaan zitten en hebben snel de knoop doorgehakt. Na de sluiting in oktober zijn we eigenlijk gelijk begonnen.”

De La Soul stond onder andere bekend om het ‘shared dining’ concept. Met de nieuwe menukaart verandert dit niet. “De nieuwe gerechten zijn geïnspireerd op gerechten van over heel de wereld”, zegt De Rooij. “Je kan er gelukkig veel kanten mee op. We zijn hem nog aan het ontwerpen, maar een paar gerechten die er sowieso wel opkomen zijn ceviche, beef tataki, veggie taco’s, coquilles en oesterzwam shoarma.” En geen zorgen; voor de doorgewinterde borrelaars staan er ook nog oerhollandse bitterballen en kaasstengels op de kaart.

Naam
Ondanks dat voornamelijk het personeel het nieuwe concept heeft ontworpen, hebben de eigenaren de nieuwe naam ‘Pipa’ bedacht. Het verwijst naar een Braziliaans kustplaatsje waar de eigenaren ooit op vakantie waren. De Rooij: “Toen zij het idee van het personeel hoorden, dachten zij gelijk aan dat plaatsje, omdat daar zijn veel kleurrijke huisjes zijn.”

Voorlopig test het keukenpersoneel de gerechten nog bij het restaurant van de buren: Hotel D’Oude Morsch. De Rooij hoopt over één of twee weken klaar te zijn om open te gaan, in de hoop dat dit binnenkort ook mag.

Het nieuwe logo, de kleur is nog niet definitief. (Afbeelding via: Pipa Streetfoodbar).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×