Voor het eerst traumahelikopter op parkeerplaats Alrijne

De parkeerplaats voor het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp is zondagmiddag voor het eerst gebruikt als helikopterstandplaats. Door het verwijderen van twee bomen en een lantaarnpaal is er genoeg ruimte ontstaan om ook in de toekomst patiënten met een helikopter van en naar het ziekenhuis te vervoeren.

In dit geval werd een coronapatiënt bij het ziekenhuis opgehaald om naar een ander ziekenhuis in Nederland te worden gebracht. Tot voor kort landde de traumahelikopter die daarvoor geschikt is gemaakt op de naastgelegen provinciale weg, maar dat is nu niet meer nodig.

Door de aanpassing aan de parkeerplaats kunnen ook andere helikopters in de toekomst makkelijker landen bij het ziekenhuis. Sommige andere ziekenhuis, zoals het LUMC in Leiden, hebben een vast helikopterdek voor traumahelikopters of helikopters die van een redding op zee komen.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×