(Foto: Sleutelstad).

Politiemacht maakt einde aan dreigende situatie Beestenmarkt

De politie heeft vanavond rond 20.50 uur een groot deel van de Beestenmarkt afgezet en hotel Mayflower ontruimd. In het hotel verschanste zich een man die dreigde zichzelf en anderen ‘iets aan te doen’. De politie kwam met veel eenheden ter plaatse en kon de 55-jarig man uit Leiden na een uur veilig naar buiten brengen.

Over de precieze inhoud van de melding wil een woordvoerder van de politie nog niets zeggen. Wel is duidelijk dat een aantal andere aanwezigen uit het hotel in veiligheid gebracht voordat een grote groep politieagenten, onder wie een aantal met een hond, en een onderhandelaar naar binnen zijn gegaan. Daar kon de man worden aangehouden.

De grote afzetting van de politie zorgde voor veel bekijks. Onder meer de Steenstraat, de Narmstraat en de Beestenmarkt waren afgezet vanwege het dreigende gevaar. Rond 21.50 werd de afzetting opgeheven.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×