(Foto: Gemeente Zoeterwoude).

Zoeterwoudenaar Nel Vink-Wesselman koninklijk onderscheiden

In Zoeterwoude wordt dit jaar een inwoner verrast met een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Fred van Trigt heeft Nel Vink-Wesselman maandagochtend verteld dat zij vandaag zal worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking van het lintje vond plaats in het gemeentehuis. Als gevolg van de coronamaatregelen was publiek niet welkom.

Mevrouw Vink is sinds 1987 vrijwilliger bij voetbalvereniging SJZ in Zoeterwoude-Dorp. Ze stond onder andere achter de bar, was gastvrouw bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal en verzorgde het Trimmersgilde. Wesselman draaide veertig weken per jaar dienst. Vrijwel die hele periode deed ze haar ‘werk’ samen met Nel Turk-Distelvelt, die vorig jaar onderscheiden werd.

Naast haar activiteiten voor SJZ was Wesselman twaalf jaar mantelzorger voor haar beste vriendin en buurvrouw, Thea Verhagen. Vlak voor haar overlijden heeft Verhagen een cadeau voor mevrouw Vink-Wesselman uitgezocht om haar te bedanken voor alle goede zorgen. Het werd een bronzen eeuwig bloeiende roos, die symbool staat voor de mantelzorg. Op de dag van de mantelzorg, 10 november 2018, heeft Verhagen de roos aan haar vriendin overhandigd. De volgende dag is Verhagen overleden.

‘Wel en Wee-taak’
Vink-Wesselman was jarenlang voorzitter van de Damescontactclub. Toen deze in 2011 werd samengevoegd met het Katholiek Vrouwengilde werd ze ook hier bestuurslid. Binnen de club verzorgt Wesselman de ‘Wel en Wee-taak’. Dit betekent dat zij het bestuur attent maakt op ziekte of overlijden van één van de leden. Ze zorgt dan voor een kaart of bloemen namens het Damesgilde. Ook bij jubilea van de leden stuurt Nel Vink-Wesselman steevast namens het Damesgilde een kaart.

Ook is de gedecoreerde sinds 2014 vast vrijwilligster bij de Zonnebloem in Zoeterwoude-Dorp. In deze rol is ze betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse picknick voor senioren.

Vanwege haar grote bijdrage aan de samenleving is Vink-Wesselman bij Koninklijke Besluit op basis van de aard, duur en betekenis van de activiteiten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×