Als ZZ Leiden de lijn van de eerste twee wedstrijden donderdag doortrekt, kan de landstitel worden binnengehaald. (Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden wint ook tweede wedstrijd in finalereeks tegen Heroes Den Bosch

Het staat matchpunt voor ZZ Leiden in de play-offs om het landskampioenschap. In de Maaspoort kreeg tegenstander Heroes Den Bosch een tweede nederlaag aan de broek. De ploeg uit Leiden heeft nu een 2-0 voorsprong en hoeft nog maar één wedstrijd te winnen om de titel binnen te harken. Eerste kans daarvoor is donderdag 27 mei in de Vijf Meihal.

Het thuisteam begon beduidend beter aan het tweede duel dan ze de eerste wedstrijd afgelopen zondag in Leiden eindigden. Heroes Den Bosch liet zien dat ze mentaal niet geknakt waren door de eerste nederlaag tegen de Leidenaren van het seizoen. De gehele eerste helft in deze tweede wedstrijd behield Den Bosch een voorsprong op ZZ Leiden. Maar het gat werd nooit groter dan zo’n tien punten.

Driepunters
Tijdens de rust had coach Geert Hammink van ZZ Leiden zijn mannen duidelijk op kunnen peppen om een tandje bij te zetten. ZZ Leiden ging beter spelen, meer scoren en wist de kansen van Den Bosch vakkundig te pareren. Onder de basket werd goed verdedigd en de driepunters wilden er bij de Heroes niet meer zo gemakkelijk ingaan.

Halverwege het derde kwart had ZZ Leiden de wedstrijd goed in zijn greep en het team liet niet meer los. Uiteindelijk werd de eindscore 82-89. Donderdag 27 mei mogen de spelers van Heroes Den Bosch proberen ZZ Leiden in het hol van de leeuw te verslaan en zo een tweede kans in eigen huis af te dwingen. Maar als Leiden de lijn van de eerste twee wedstrijden weet vast te houden, kan het Leidse team de winst in de finalereeks en daarmee de landstitel veilig stellen. De laatste keer dat ZZ Leiden landskampioen werd, was in 2013 onder leiding van coach Toon van Helfteren.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×