Ook dit jaar geen paardenmarkt en kortebaan in Voorschoten. Het ringsteken gaat wel door. (Foto: Chris de Waard).

Na paardenmarkt ook kortebaan in Voorschoten afgelast

De Voorschotense Paardendagen worden eind volgende maand in sterk afgeslankte vorm gehouden. Veel paarden komen er niet aan te pas, eerder deze maand werd al besloten dat de paardenmarkt en ook de bijbehorende warenmarkt geen doorgang kunnen vinden. Nu is ook besloten dat de kortebaandraverij opnieuw een jaar overslaat.

Het Comité Paardenmarkt Voorschoten richt zich nu op een aangepast programma, waarbij met name kinderactiviteiten nog wel door kunnen gaan. Als de coronacijfers het toelaten en er toestemming van de gemeente Voorschoten komt, dan wil het comité op zaterdag 31 juli een kinderprogramma in het Berkhoutpark organiseren met onder andere ponyrijden, het bekende vliegend tapijt achter de trekpaarden en wellicht kunnen kinderen geschminkt worden. Ook kunnen kinderen een veulen aaien en zelfs op het paard zitten.

Oliebollen
Op zaterdagmiddag wil het comité in samenwerking met de horeca op de Voorstraat het ringsteken organiseren. Bij die buitenactiviteit kan de anderhalvemeterafstandregel goed in acht genomen worden. Op zondag 1 augustus komt de boerenkar met de Belzen-paarden naar het dorp. Er kunnen niet heel veel mensen op de kar maar wie wil, kan een stukje meerijden. Het bestuur van het comité brengt die dag met de boerenkar oliebollen naar de vier Voorschotense woonzorgcentra.

Lang leek het er op dat de Kortebaan Voorschoten wel door zou gaan op vrijdag 30 juli. Deze week heeft echter ook het bestuur van de Stichting Paardensport Voorschoten besloten dat de draverijen die jaarlijks worden gehouden bij de Van Beethovenlaan toch niet doorgaan.

Cultuur Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×