Handhaver Johan Bos vertelt over het hondenpoepopruimers. (Video: Rik Visser en Myrthe Koopman).

Leidse handhavers belonen hondenpoepopruimers: 'Het wordt erg gewaardeerd'

Het is de ergernis van menig Leidenaar: hondenpoep op straat. De gemeente Leiden krijgt er veel klachten over en heeft een actie opgezet. Hondenbaasjes die wel de ontlasting opruimen, worden hiervoor beloond. Ze ontvangen een hondenpoepzakjeshouder met een ingebouwd lampje. Handhaver Johan Bos deelt de presentjes uit en krijgt daarbij vaak leuke reacties: “Bijna alle mensen kunnen het wel waarderen.”

De overlast die wordt veroorzaakt door hondenpoep is volgens de gemeente de afgelopen jaren afgenomen. Toch zorgt het nog steeds voor veel frustratie wanneer grasvelden vol liggen met hondenpoep. “Het probleem is het grootst in Leiden Noord, in de omgeving van de Bernhardkade. In de parken is de overlast wel iets minder geworden, maar het kan altijd beter”, vertelt Bos.

De gemeente probeert de situatie te verbeteren door mensen te belonen wanneer het wel goed gaat. “Mensen schrikken vaak in eerste instantie als ze zien dat ik in uniform aan kom lopen, maar zodra ze merken dat het gaat om een beloning zijn ze positief verrast”, aldus Bos.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×