(Foto: www.leidsprentenboek.nl)

Nieuw prentenboek vertelt historisch verhaal 3 oktober

Jonina Olij heeft een prentenboek over 3 oktober gemaakt. Het boek heet ‘Leidens ontzet: Het Leidse verhaal in kindertaal’ en is speciaal voor kinderen geschreven. De Leidse docente heeft het historische verhaal in kindvriendelijke taal opgetekend met daarbij prenten van Aida de Jong.

Olij is leerkracht in groep 1 en 2. Ieder jaar geeft ze een les over 3 oktober waarbij ze op een gegeven moment bedacht dat een prentenboek daarbij wel van pas zou komen. Tot haar verbazing bleek dat er geen kinderboek over 3 oktober in de bibliotheek te vinden was. En dus is ze zelf aan het schrijven geslagen.

“Toen het manuscript af was stond ik voor de keuze of ik het bij een uitgever zou uitgeven of in eigen beheer. Ik ben gaan onderzoeken wat ik zou moeten doen om het boek uit te geven in eigen beheer. Dat vond ik ook heel erg leuk om te doen. Iedere keer een stapje verder komen”, vertelt ze. Uiteindelijk besloot ze het boek in eigen beheer uit te geven.

Illustraties
De illustraties in het boek zijn van Aida de Jong. Zij werkt in een stijl die een Leidse sfeer uitstraalt, zegt Olij. “Wat ik goed vond aan Aida was dat zij ook op zoek ging naar informatie en er echt voor wilde zorgen de de prenten kloppen.”

Het boek is bij verschillende lokale boekhandels in Leiden te koop. Zaterdag 18 september is de schrijfster van 11.00 tot 12.00 uur in boekhandel Silvester om exemplaren te signeren. En later die middag van 14.00 tot 16.00 uur bij de Bruna in de Stevenshof.

Cultuur Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×