Carlijn Bergweff (Foto: Sleutelstad).

Oude Herengrachtkerk na verbouwing weer open

De Oude Herengrachtkerk is weer open. De kerk werd gedurende de tweede lockdown flink verbouwd. Zaterdag was er open huis en konden Leidenaren een kijkje nemen. “Ik denk niet dat mensen het nog herkennen”, zegt Carlijn Bergwerff die medeverantwoordelijk was voor de verbouwing.

Vorig jaar september kwam er groen licht om te kunnen starten met de verbouwing. Iets meer dan een jaar later is de kerk helemaal vernieuwd en nu ook geschikt voor culturele en buurtactiviteiten. “We hebben een grote open keuken met ontmoetingsruimte. Daardoor kunnen we bijvoorbeeld een maaltijd voor mensen uit de buurt organiseren”, zegt Bergwerff.

Kijk hieronder het hele interview met Carlijn Bergwerff terug.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×