Beeld uit de winnende fotoserie 'Dense' (Foto: Yael Laroes)

Yael Laroes wint publieksprijs Internationaal Photo Festival Leiden

Het Internationaal Photo Festival Leiden (IPFL) is nog in volle gang maar gisteren werd alvast de winnaar bekend gemaakt van de Hans Gillis Publieksprijs. De meeste stemmen gingen uiteindelijk naar de serie ‘Dense’ van fotografe Yael Laroes. Het publiek kon tot afgelopen weekend stemmen op een van de vijftien genomineerden fotografen.

Dense
In de fotoserie ‘Dense’ heeft Laroes zichzelf geportretteerd in meerdere surrealistische beelden. “Ik wil een zo eerlijk mogelijk beeld geven van de strijd met mijn eigen lichaam. De onzekerheid over mijn lichaam domineert mijn leven. Ik wil mensen ervan bewust maken dat de samenleving een negatieve kijk heeft op het dikkere lichaam.” Ook wil ze met de serie laten zien hoe ongemakkelijk overgewicht kan zijn.

Winnaar
Laroes is portretfotograaf en werkt vanuit Sassenheim. De serie Dense was ook haar afstudeerproject en ging viraal. In haar werk is ze geïnspireerd door surrealisme. De door haar gewonnen publieksprijs is vernoemd naar Hans Gillis (1951-2015) omdat hij de oprichter van het IPFL was.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×