(Foto's: Regio15).

Stationsweg dicht door rookontwikkeling naast café

De brandweer is zaterdagmiddag met meerdere auto’s uitgerukt naar grand café Van Buuren aan de Stationsweg in Leiden. Er was wat rook waargenomen en de brandweer wilde weten waar die vandaan kwam. Het café werd ontruimd en de Stationsweg werd afgesloten om ruimte te maken voor de hulpdiensten.

De oorzaak van de rookontwikkeling bleek in het pand naast het café te liggen. In de kelder van het gebouw, dat op dit moment in de steigers staat, bleek een haspel te zijn warmgelopen. Daarop heeft de brandweer de oorzaak van de rookontwikkeling weg kunnen nemen en was het gevaar geweken.

Naast auto- en fietsverkeer, moesten ook de bussen die normaal gesproken door de Stationsweg rijden een andere route kiezen. Na ongeveer een uur ging de Stationsweg weer open.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×