De nieuwe sportfaciliteit waarvan de bouw volgende week begint. (Impressie: Gemeente Leiden).

Bouw Combibad en ijshal De Vliet valt twee miljoen duurder uit

Vandaag over een week start de bouw van het nieuwe combizwembad en de ijshal langs de Voorschoterweg. Officieel dan, want eigenlijk zijn de bouwers al begonnen. Het startsein wordt gegeven door sportwethouder Paul Dirkse en waterpolokampioen Iefke van Belkum.

Een domper op de feestvreugde is de mededeling van Dirkse dat door gestegen bouwkosten het nieuwe sportcomplex twee miljoen duurder uitvalt. “Maar we gaan niet tornen aan het programma van eisen. Het is nu eenmaal zo dat vooral de materiaalkosten fors duurder zijn geworden en dan moet je met de aannemer in alle redelijkheid tot een oplossing komen.”

Chris de Waard in gesprek met wethouder Paul Dirkse over de hogere kosten en de start bouw van het nieuwe zwembad en de ijshal langs de Voorschoterweg.

Net niet
De Leidse raad, op de VVD na, liet mededeling over de hogere kosten gelaten over zich heenkomen. Het is niet anders en nu nog gaan beknibbelen op zaken, zou wellicht leiden tot een Leids fenomeen waar de politiek nu juist eindelijk vanaf wil: het bouwen van ‘net-niet’ accommodaties. Dat speelde in het verleden bij zwembad De Zijl (net te klein), de turnhal in de Merenwijk en ook bij de basketbalhal van recentere datum luidde vanuit de sportwereld dat het hem weer ‘net niet’ was. Er zou te weinig uitloopruimte rond de velden zijn. Dat wil men hier koste wat kost voorkomen.

Eerder werden ook in dit project overigens al concessies gedaan. De lengte van de schaatsbaan wordt 250 meter. De schaatsers voerden lang actie en campagne voor een 333 meterbaan, maar dat kon alleen als de regiogemeenten mee zouden betalen. Dat lukte niet. Leiden legt de baan nu op eigen kosten aan, maar houdt het dus op 250 meter.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×