19e eeuws kamerscherm door Kawahara Keiga in gerestaureerde staat. (Foto: Rene Gerritsen).

Museum Volkenkunde genomineerd voor Museumprijs 2021

Museum Volkenkunde is met de app Deshima Experience genomineerd is voor de Vriendenloterij Museumprijs 2021. Het museum maakt nu kans op 100.000 euro. Na de vakjury is nu het publiek aan zet, dat kan vanaf vandaag tot en met 26 november op zijn favoriet stemmen.

“Voor het tweede jaar achtereen is een Leidse instelling genomineerd,” zegt Wayne Modest van het museum. Vorig jaar won Naturalis de prijs. “Wij hopen uiteraard dat we de stem van het publiek winnen. Zodat we verder kunnen bouwen aan onze museale droom.” Dat is voor Museum Volkenkunde het verder openbaar maken van de collectie door die digitaal toegankelijk te maken voor iedereen, waar ook ter wereld.

Deshima Experience
Museum Volkenkunde kreeg de nominatie voor de vernieuwende digitale ervaring: de web-app Deshima Experience. Volkenkunde ontwikkelde deze applicatie speciaal bij het gerestaureerde Japanse Keiga Kamerscherm uit 1836. Met de applicatie ontsluit het museum de collectie op een unieke manier. Iedereen kan met de app voor, tijdens en na het bezoek via bijvoorbeeld de smartphone, tablet of computer allerlei verhalen over het kamerscherm en de Japancollectie beleven.

Stemmen kan tot en met 26 november via volkenkunde.nl of via museumprijs.nl. Op 2 december wordt in het programma Koffietijd op RTL4 bekend wie de winnaar is.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×