Kunstwerken in park Matilo vernieuwd en verplaatst

Medewerkers van de Kunstwacht zijn bezig met het terugplaatsen van kunstwerken in Park Matilo. De creaties vertellen iets over het Romeinse verleden van het park in de wijk Roomburg.

De Kunstwerken werden in 2019 verplaatst naar de ingangen van het park, zodat ze goed zichtbaar waren voor bezoekers. Nadien bleek dat dit in tegenstrijd was met auteursrechten van de kunstenaars. Daarom zijn de kunstwerken teruggezet naar hun oorspronkelijke plaats, in en rond het park dus.

QR
De kunstwerken zijn niet alleen verplaatst, ze hebben ook een opknapbeurt gekregen. Zo zijn beschadigde kunstwerken hersteld en zijn de QR-codes die erop zitten vernieuwd. Die QR-codes bevinden zich op de kunstwerken en kunnen door bezoekers gescand worden. Zij krijgen dan informatie over de opgegraven schatten en geschiedenis van het park.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×