Toneelschrijver Annemarie Wisse 'In de Lift'. (Foto: PR).

Bar en garderobe dicht tijdens middagvoorstelling in theater

Tijdens deze avond-lockdown doen de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal er alles aan om veilig open te gaan. Er zijn daarom aanpassingen gedaan voor de ontvangst van bezoekers bij twee voorstellingen in december.

Bij de deur wordt naar de coronapas gevraagd en eenmaal binnen geldt de anderhalve meter maatregel. Het dragen van een mondkapje is verplicht in de ‘wandelgangen’. Vanwege de maatregelen is zowel de bar als de garderobe niet open. In beide theaters is zaalbezetting beperkt tot eenderde van de normale capaciteit.

Met deze maatregelen wil de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal de komende twee weekenden twee middagvoorstellingen presenteren. Op zaterdag 11 december om 14.30 uur presenteert het Ciconia Consort met Lavinia Meijer een Italiaanse kerst in de grote zaal van de Stadsgehoorzaal.

In dit afwisselend muziekprogramma voor het hele gezin zijn kaskrakers als het Intermezzo uit de Cavaleria rusticana en het kerstconcert van Corelli te horen en minder bekende werken zoals de Serenade van Wolf-Ferrari. Bijzonder is dat Lavinia Meijer niet alleen optreedt als soliste in het Lyra Angelica van William Alwyn en het Divenire van Einaudi, maar ook een paar  harppartijen in het orkest zal vertolken.

Theatrale lezing
In de Leidse Schouwburg kunnen bezoekers op zondag 19 december om 15.00 uur een blik werpen op de toneeltekst ‘In de lift’. Dat is één van de nieuwe toneelteksten die het nieuwe theaterbolwerk PUNCH in productie neemt. Het wordt een theatrale lezing met vervolgens de mogelijkheid voor het publiek om met de acteurs en toneelschrijver Annemarie Wisse te praten over de tekst. Als kers op de taart wordt een klein fragment uit deze toneeltekst gespeeld.

De komedie ‘In de lift’ gaat over hoe vooroordelen de mens in hun greep houden. Een succesvolle zakenvrouw en een Eritrese schoonmaker komen vast te zitten in een lift en worden gedwongen toenadering te zoeken. Deze theatrale toneellezing vindt plaats tijdens het Letterlijk Leiden Festival.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×