Buiten training is in de winter minder voor de hand liggend. De circustent die in het voorjaar werd gebruikt, ligt nog op de plank, maar kan weer ingezet worden. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Voorzitter Arthur Haasbroek: 'Gevolgen avondlockdown vragen lenigheid van Gymsport Leiden'

Een nieuwe lockdown, vanaf vijf uur ’s middags gaat alles op slot. Dat was de aankondiging op vrijdag 26 november. Voor Arthur Haasbroek van Gymsport Leiden betekende dat crisisoverleg op zaterdagochtend en vier uur puzzelen om zoveel mogelijk trainingen door te kunnen laten gaan. “Doordeweeks beginnen de eerste trainingen om half vier.”

De sportverenigingen hebben inmiddels vaker met het bijltje gehakt. Maar elke lockdown brengt zijn eigen uitdagingen mee. “Het is toch elke keer weer een beetje anders”, zegt Haasbroek. “Maar we zijn blij dat we kunnen blijven sporten. Ik zeg dan toch: tel je zegeningen.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Arthur Haasbroek van Gymsport Leiden over de gevolgen van de avondlockdown voor zijn vereniging.

Haasbroek en zijn medebestuursleden willen wel zoveel mogelijk leden laten trainen, maar proberen het aantal contactmomenten niet te vergroten. “We geven op zaterdag en zondag in de turnhal de hele dag les en gedurende de week van half vier tot vijf uur. Eerder dit jaar mochten we een aantal circustenten gebruiken en daar waren we heel dankbaar voor. We houden in ons achterhoofd dat we die nu ook weer kunnen inzetten.”

Ook het online sporten is weer in beeld. “We hadden vorig jaar al accounts aangemaakt bij zoom en teams voor een aantal disciplines en waar het kan geven we nu ook weer online les.”

Verwarming
Haasbroek heeft nog niet massaal geklaag gehoord van de leden en vrijwilligers van Gymsport Leiden. “Ik denk dat de gedachte van: daar gaan we weer, wel heel breed leeft in de samenleving. Maar wij zijn blij dat we kunnen blijven sporten. We doen ons best voor een zo goed mogelijk lesaanbod en verder willen we niet klagen. In de vorige lockdown zijn er wel leden weggegaan, maar in de loop van het jaar zijn we er weer bovenop gekomen. Het vraagt wel wat lenigheid van ons als bestuur om het financieel rond te krijgen.”

Ook is er overleg met de gemeente geweest over de huur van de accommodaties en daarover is Haasbroek ook tevreden. “We zitten op zo’n achttien locaties en een aantal daarvan kunnen we nu ook in het weekend gaan gebruiken. Al was afgelopen zaterdag de verwarming nog niet aan in een van de gymzalen en dat was wel erg koud. Dus dat moeten we nog even gaan regelen.”

 

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×