Marcel Verburg en Henk Gerla tekenen het nieuwe sponsorcontract voor de komende jaren. (Foto: Mandana Sotodeh).

Zorg en Zekerheid verlengt partnership met ZZ Leiden Basketball

De Leidse zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid verlengt het sponsorcontract met ZZ Leiden Basketball met twee jaar. In de gymzaal van het Bonaventura College werd vanmorgen de overeenkomst getekend door voorzitter Marcel Verburg van landskampioen ZZ Leiden en Henk Gerla van de Raad van Bestuur van Zorg en Zekerheid.

Verslaggever Casper Chaudron bij het bonaventuracollege in gesprek met Marcel Verburg, Henk Gerla en Harry van Alphen

De plek van de ondertekening is symbolisch. Op het Bona heeft het Leidse basketbal zijn oorsprong. Het schoolteam Bona Stars van weleer leeft nog steeds voort in de naam BS Leiden. “Maar het is niet alleen symbolisch dat het Bonaventura College is uitgekozen voor deze aankondiging”, zegt Niek van Bemmel van ZZ Leiden Basketball. Tot op de dag van vandaag is de band tussen de school en Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zeer nauw. Ieder jaar verzorgt Zorg en Zekerheid Leiden Basketball honderden clinics aan leerlingen van scholenkoepel SCOL waar het Bonaventura College deel van uitmaakt.

“Naast het ondersteunen van het basketbal op het hoogste niveau komt onze samenwerking ook tot uiting in de maatschappelijke projecten die Zorg en Zekerheid Leiden Basketball  onderneemt”, zegt Gerla. “Bewegen is gezond en leuk, maar in teamverband bewegen is nog gezonder. Dat sluit perfect aan bij de initiatieven van Zorg en Zekerheid  Leiden Basketball om de jeugd in de buurt bij de sport te betrekken.”

Mooie bijvangst van basketbal volgen is volgens Henk Gerla het groepsgevoel en team skills als samenwerken en zelfvertrouwen opbouwen. “Wij zien trouwens dat ook het bezoeken van een basketbalwedstrijd, of je nu jong of oud bent, bijdraagt aan dat groepsgevoel en aan een gezonde leefstijl. Daarom blijven wij graag na dit seizoen nog twee jaar samenwerken met Zorg en Zekerheid Leiden Basketball en worden we samen de gezondste regio van Nederland.”

Voorzitter Marcel Verburg van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball toont zich ook zeer content met de verlenging van het sponsorcontract. “Mede dankzij de continuïteit van dit partnerschap kunnen wij al jaren meedraaien in de top van het Nederlandse basketbal.”

De nauwe samenwerking gaat verder dan het basketbalveld. Steeds meer ligt de nadruk ook op projecten met een maatschappelijk karakter, waarin basketbal een centrale rol speelt. “Denk aan clinics bij scholen, pleintjesbasketbal en ook het bezoek van wedstrijden door speciale groepen”, vertelt Marcel Verburg. “Voor corona ontvingen wij bijvoorbeeld een groep mensen met een visuele beperking, een groep zorgprofessionals en een groep mensen die te maken heeft met kanker. Dit jaar, toen corona het toeliet, zat er zelfs een  studentenvereniging op de tribune. Het is goed te zien dat we elkaar daar ook in kunnen vinden.”

(Foto’s: Marja van Tilburg)

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×