(Archieffoto: politie).

Politie op zoek naar tweetal daders van gewelddadige straatroven

Zowel op de Herenstraat als op de Kastanjekade is in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 februari een man beroofd en mishandeld door twee nog onbekende mannen. De politie vermoedt dat zij ook betrokken waren bij de straatroof op een vrouw een week eerder op het Utrechtse Jaagpad.

De eerste beroving vond plaats op de Herenstraat rond 00.45 uur. Een 18-jarige man werd van zijn fiets getrokken en kreeg daarbij enkele trappen. De daders gingen er vandoor met de telefoon van het slachtoffer.

Een kwartiertje later kreeg de politie een nieuwe melding. Een 25-jarige man uit Leiden was op de Kastanjekade bedreigd door twee mannen. Toen hij zijn persoonlijke eigendommen niet wilde afstaan, kreeg hij enkele klappen. Geschrokken van een voorbijganger, gingen de twee verdachten er vandoor.

Zwart gekleed
De politie gaat er vanuit dat de twee verdachten ook betrokken zijn bij een straatroof een week eerder op het Utrechtse Jaagpad op de witte ophaalbrug. Daar kwam een 38-jarige vrouw met haar fiets hard ten val toen twee mannen probeerden haar tas te stelen. Na de val maakten de twee verdachten zich uit de voeten.

De politie onderzoekt de drie straatroven en gaat er vanuit dat het om dezelfde twee verdachten gaat. Zij zijn ongeveer 18 jaar oud, hebben een licht getint uiterlijk en waren bij alle drie de incidenten in het zwart gekleed.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×