Op 6 maart 2022 vindt de 25e (jubileum)editie plaats van de Voorschotenloop. (Foto: PR).

Veiligheidsregio geeft toestemming: VoorschotenLoop gaat door

De VoorschotenLoop kan toch doorgaan. De organisatie maakte dat dinsdag al bekend, maar toen bleek dat de gemeenten Voorschoten aanvullende voorwaarden had waardoor het nog niet zeker was of het door kon gaan. Nu is er duidelijkheid en geeft de Veiligheidsregio Hollands Midden toestemming voor het hardloopevenement.

De worsteling zat hem in de afsluitbaarheid van het evenement. Zo kon er bij de start weliswaar worden gecontroleerd op QR-codes, maar wanneer de hardlopers eenmaal vertrokken zijn, lopen zij over de openbare weg en die is niet omheind. Als de hardloopwedstrijd aangemerkt zou worden als evenement, zou het daarom niet door kunnen gaan. Dat moet immers helemaal omheind zijn. Om de VoorschotenLoop toch te kunnen laten doorgaan is het aangemerkt als sportwedstrijd en die zijn toegestaan.

Inschrijven
Meer informatie staat op www.voorschotenloop.nl. Dat is ook de plek voor het inschrijven van de teams. Dat kan vanaf donderdag 10 februari. Individuele lopers schrijven zich in via www.zorgenzekerheidcircuit.nl. De na-inschrijving kost voor alle afstanden 8 euro. Circuitdeelnemers hoeven zich niet vooraf in te schrijven. Aanmelden kan tot en met zaterdag 5 maart 22.00 uur. De start van de 5 kilometer bij Sportpark Adegeest is om 11.00 uur. De 10 kilometer en de 10 Engelse mijl beginnen om 12.00 uur.

Sport Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×