(Foto: Politie).

Vriend slachtoffer beroving in complot: drie aanhoudingen

De politie heeft drie Leidse jongens van 15 en 16 jaar oud vrijdagavond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een straatroof. Eerder op de avond was op station De Vink een 14-jarige jongen uit Voorschoten beroofd van zijn mobiele telefoon.

Het 14-jarige slachtoffer kwam vrijdagavond omstreeks 20.45 uur op de fiets aan bij het station en stond daar te wachten op een vriend. Tijdens het wachten kwamen twee jongens, onherkenbaar gekleed vanwege capuchons en maskers, aanlopen. “Zij gristen direct de telefoon uit de handen van het slachtoffer, vroegen om geld en één van hen greep het slachtoffer bij zijn kraag voordat de twee er weer vandoor gingen”, licht de politie toe. “Al snel was de vermoedelijke identiteit van de verdachten duidelijk. Een officier van justitie heeft direct toestemming verleend de daders aan te houden.”

De recherche kon vrij snel twee Leidse jongens van 15 en 16 aan in hun woningen in de Stevenshof aanhouden. De beroving bleek een vooropgezet plan. De ‘vriend’ waarmee het slachtoffer had afgesproken, bleek in het complot te zitten en werd ook aangehouden. De telefoon van het slachtoffer is bij een van de verdachten teruggevonden. De drie zitten vast voor verhoor, zij worden naar verwachting dinsdag 8 februari voorgeleid aan een rechter-commissaris.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×