Wibios: Wibar Leiden start met filmavonden

De Wibar breidt de activiteiten uit met het vertonen van films. Onder de noemer Wibios is op donderdag 17 februari de eerste film te zien in de concertzaal op bedrijventerrein De Waard.

Bezoekers kunnen die avond kijken naar de blockbuster Fight Club uit 1999. “Met een pizza op schoot in onze knusse filmzaal”, zegt Michiel Hanswijk van de stichting Wibar. Naast de grote kaskrakers gaat Wibios ook arthouse films programmeren. “Met echt dik geluid”, zegt Hanswijk. “Want daarvoor wordt gebruik gemaakt van Wibar’s Adamson Sound System. Dat maakt een film kijken wel tot een intense ervaring.”

Het concept Wibios gaat volgens Hanswijk meer om een avondje film kijken met vrienden dan om een echte bioscoopervaring. “Daarom is de bar voor, tijdens en na de film geopend voor bier, pizza en popcorn. Ook gaan we in de Wibios per film een bijpassende cocktail serveren.”

Fight Club
Het startschot van de Wibios is één van de grootste culthits aller tijden. Hoe vaak je Fight Club ook gezien hebt, nóg een keertje is altijd een goed idee. Fight Club vertelt het verhaal van een schade-expert die lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij ontmoet Tyler Durden, een extravagante man met nogal eigenzinnige ideeën.

Praktische info
Datum: donderdag 17 februari 2022
Locatie: Wibar Leiden
Willem Barentszstraat 45, 2315 TZ Leiden
Deuren open: 18.00 uur.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×