De pinner droeg een zwarte trui met capuchon, een petje, een mondkapje, een rode korte broek en donkere slippers. (Foto's: Politie).

Onbekende pint duizenden euro's van rekening 80-jarige Leidse

Een telefoontje met een zogenaamde bankmedewerker heeft een 80-jarige vrouw uit Leiden 5.500 euro gekost. Ze gaf haar pinpas en pincode aan oplichters mee die heel betrouwbaar overkwamen. Met de pas heeft een man vervolgens haar rekening geplunderd bij een pinautomaat bij Winkelcentrum De Luifelbaan in Leiden Zuidwest. De zaak werd dinsdag behandeld in het regionale opsporingsprogramma Team West.

Het slachtoffer werd in augustus 2021 gebeld door iemand die zei van de bank te zijn. De persoon aan de telefoon vertelde dat de vrouw mogelijk was gehackt. Haar rekening moest daarom onmiddellijk worden geblokkeerd. In verband met corona hoefde ze daarvoor niet naar de bank, maar kwam iemand bij haar thuis om ‘alles in orde te maken’. Omdat het slachtoffer dacht echt iemand van de bank aan de lijn te hebben, stemde ze toe. Tien minuten later stond er een man voor de deur die het een en ander op de computer van de vrouw deed. Daarna nam hij haar pinpas mee, met de mededeling dat ze de volgende dag een nieuwe zou krijgen. Haar pincode gaf ze door aan de zogenaamde bankmedewerker die ze nog aan de telefoon had.

Kort daarna werd in drie transacties in totaal 5.500 euro van de rekening van de vrouw gehaald. De pinner deed dat bij een geldautomaat in winkelcentrum De Luifelbaan in Leiden. Het is niet bekend of dit ook de man is die bij het slachtoffer thuis is geweest.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×