Vier jaar geleden schoof D66 Leiden Fleur Spijker en Paul Dirkse naar voren als wethouderskandidaten.

D66 Leiden zoekt wethouderskandidaten

Nog één nachtje slapen en dan sluit de termijn waarop kandidaten zich bij D66 Leiden kunnen melden als ze belangstelling hebben voor het wethouderschap namens die partij. Voorwaarde is wel dat D66 ook na de verkiezingen deelneemt aan het stadsbestuur.

De partij zoekt ‘kandidaten die met energie en daadkracht, met de kunst van het verbinden en met inspiratie richting wil geven aan beleid.’ Verder benadrukt de partij dat een werkweek ‘eerder uit 60 tot 70 uur bestaat dan vijf dagen.’

D66 is momenteel met negen raadsleden de grootste partij en vormt samen met GroenLinks en de PvdA het college van B&W. In dat college heeft D66 nu twee wethouders: Fleur Spijker en Paul Dirkse. Spijker is lijsttrekker richting de verkiezingen en is tevens wethouderskandidaat voor D66 Leiden. Dirkse stopt na de verkiezingen.

Strijk
“De manier van besturen vindt D66 net zo belangrijk als de heldere keuzes in beleid. Wij staan daarbij voor openheid, transparantie, zoeken naar draagvlak en verbinding. Met alle partijen in de Leidse raad heeft D66 zich middels het Bestuursakkoord gecommitteerd aan die werkwijze”, zo schrijft D66 Leiden op de informatiepagina voor kandidaat wethouders.

Het sollicitatieproces wordt begeleid door een Wethoudersadviescommissie (WAC) van de afdeling. Daarin heeft onder meer oud-wethouder Robert Strijk zitting. Op zaterdag 26 en zondag 27 februari gaat de WAC gesprekken voeren met de kandidaten. Solliciteren kan door op uiterlijk vrijdag 18 februari 2022 een sollicitatiebrief en CV te sturen.

 

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×