Cultuur071, uitzending 19-02-2022: De Cultuurcoach Leiderdorp, Museum Voorschoten en Het Leids Wevershuis

Sinds september 2021 heeft de gemeente Leiderdorp voor twee dagen per week een cultuurcoach, Anne-Pauline van der A. De Cultuurcoach zet zich in om het culturele veld in Leiderdorp zichtbaar te maken en cultuuraanbieders te verbinden met zorg- en welzijnsinstellingen. Het doel is om alle inwoners van Leiderdorp te bereiken en te betrekken bij het kunst- en cultuuraanbod. Anne-Pauline is te gast en vertelt over haar taak en haar plannen. Contact opnemen met de Leiderdorpse cultuurcoach kan via cultuurcoachleiderdorp@gmail.com.


Jos Nijhof in gesprek met Anne-Pauline van der A.

Van 26 januari t/m 15 mei 2022 is de tentoonstelling ‘Voorschoten op de rails’ te zien in Museum Voorschoten. Een prachtige tentoonstelling over De ‘Oude Lijn’, de oudste spoorlijn van de Hollandsche IJzeren Spoorweg Maatschappij. In mei 1843 kreeg Voorschoten een station aan deze spoorlijn. Fraaie modellen van treinen en trams in verschillende afmetingen zijn er te zien. Ook zijn er allerlei voorwerpen die met trein en tram te maken hebben. Heel veel foto’s en historische krantenartikelen, en natuurlijk komt de Blauwe Tram uitgebreid aan bod.

www.museumvoorschoten.nl


Cor Klein in gesprek met Carla Oostergo.

Museum Het Leids Wevershuis is gevestigd in een historisch gemeentelijk monument. Hier kan men kennismaken met de noodlijdende kant van Leiden uit de afgelopen vier eeuwen. Deze arme, veelal onbekende kant van Leiden stond in schril contrast met het stadsdeel van de rijken waar de bekende monumenten staan, zoals aan het Rapenburg. Margot de Ruiter en Herbert Hoogdalem zijn in de uitzending in verband met de nieuwe tentoonstellingen en toekomstplannen van het museum.

www.wevershuis.nl


Cor Klein in gesprek met Margot de Ruiter en Herbert Hoogdalem over Het Leids Wevershuis.

Cultuur Leiden Voorschoten #cultuur071 Cultuur leiden voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×