(Foto's: Jeroen Fakkeldij)

Theatercafé Leiden heropent de deuren: 'Met een brede glimlach naar huis'

Theatercafé Leiden heropende zondagmiddag haar deuren in het sfeervolle Scheltema. Dichter Martin Aart de Jong, muzikant Karel Das en Trio van Piekeren betraden het podium. De presentatie werd verzorgd door Geert Keuter.

Gastheer en presentator Keuter keek na afloop tevreden terug op deze editie van het Theatercafé “Ik vind het fijn om met een prettig gevoel en een brede glimlach naar huis te gaan.” Over het concept zegt hij “Je wordt verrast met de verschillende acts, je ziet eens wat mensen en spreekt eens wat mensen. Je kunt er een drankje bij drinken en er gebeurt wat.”

Kandidaat stadsdichter Martin Aart de Jong gaf als eerste acte de présence, waarbij hij onder meer voordroeg uit zijn project ‘ELF’. Hij werd muzikaal begeleid door Karel Das, die trompet viool speelde. Dit zorgde voor de juiste nuance bij dit duo dat elkaar duidelijk versterkte.

Carla Enters maakte een sfeerreportage van de herstart van Theatercafé Leiden.

Na de pauze speelde het Utrechtse Trio van Piekeren. Een levendig gezelschap dat naar eigen zeggen ‘al 25 jaar op het punt van doorbreken staat’. Het wordt gevormd door verhalenverteller en zanger Jan van Piekeren met muzikanten Bruno Rombouts en Johan Fransen. Het enthousiaste publiek zong meerdere malen gemakkelijk mee. Tot slot haakte dichter Martin Aart de Jong verrassend aan met een gedicht over Utrecht, waarbij een mooie link met de stad Leiden werd gelegd.

Het volgende Theatercafé is op 20 maart in Scheltema Leiden.

Cultuur Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×