Kinderen in de tuin van het Joods Weeshuis. (Foto: Lotte Adler).

Herdenking ontruiming Joodse Weeshuis in Leiden

Leerlingen van groep acht van de Leidse St. Josephschool herdenken op donderdag 17 maart de ontruiming van het Joods Weeshuis aan de Roodenburgerstraat. Het is dan 79 jaar geleden dat vijftig weeskinderen en negen personeelsleden op last van de bezetter werden weggevoerd. Slechts vijf kinderen zouden de oorlog overleven.

De herdenking is op 17 maart tussen 13.30 en 14.30 bij het voormalige Joods Weeshuis. De leerlingen van de St. Josephschool lezen de namen van weggevoerde kinderen voor en leggen steentjes op het Koffer-monument voor het Weeshuis, naar oud Joods gebruik. Belangstellenden zijn welkom bij deze korte plechtigheid.

De herdenking is een gezamenlijk initiatief van de Historische Vereniging Oud Leiden, de Stichting Herdenking Jodenvervolging Leiden, de Stichting Dodenherdenking Leiden en leerkrachten van de St. Josephschool. De organisaties hopen dat volgend jaar, als de ontruiming 80 jaar geleden is, een nieuwe initiatiefgroep is ontstaan die de jaarlijkse herdenking op zich neemt.

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×