Sportvoorzitters Pieter van Dijken en Lex Eggink. (Foto: Sleutelstad).

Twaalf verenigingen vormen samen Sporttafel Voorschoten

De oprichting van de Sporttafel Voorschoten eerder dit jaar was één van de belangrijkste uitkomsten van het lokale sportakkoord ‘Voorschoten in Beweging’. Met de nieuwe vereniging gaan in ieder geval twaalf sport- en beweegaanbieders in Voorschoten meer samenwerken voor de uitwisseling van kennis en ervaring, het organiseren van gezamenlijke evenementen en voor een duidelijker profiel en stemgeluid van de organisaties naar de gemeente toe.

Sportvoorzitters Pieter van Dijken van Voorschoten ’97 en Lex Eggink van T.V. Forescate vertelden aan Sport071-presentator Cor van der Velde over de eerste activiteit van de Sportafel Voorschoten, het sportdebat met lijsttrekkers. “Hit the ground running”, vat Van Dijken het debat samen. “We hebben de lijsttrekkers laten uitspreken dat sport en bewegen belangrijk is en prioriteit moet krijgen”, voegt Eggink toe. “En dat is voor ons belangrijk om mee verder te werken.”


Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met voorzitter Pieter van Dijken van Voorschoten ’97 en Lex Eggink van T.V. Forescate

Het verschil tussen het sportakkoord en de sporttafel is dat het akkoord een vluchtig karakter heeft terwijl de sporttafel als vereniging zaken duurzamer kan op pakken. “En daardoor worden we ook een betrouwbare gesprekspartner naar en met de gemeente”, vertelt Eggink.

Voor de toekomst heeft de vereniging onder andere de verbetering van de sportaccommodaties staan. Maar ook een actueel thema hoe sportverenigingen kunnen inspelen op de combinatie sporten en hybride werken. Daarnaast denkt de vereniging een belangrijke rol te vervullen bij het aanstellen van vertrouwenspersonen bij clubs. Ook bij organiseren van sport- en spelactiviteiten rondom Bevrijdingsdag en de organisatie van een sportgala ziet de vereniging als belangrijke rol.

De volgende verenigingen hebben zich aangesloten bij de Sporttafel Voorschoten:
Honk en Softbalvereniging Adegeest
Voorschoten’97
Tennisvereniging Forescate
Gymnastiekvereniging Slank en Kwiek
Schaats Trainings Groep Voorschoten
Budocentrum Junansei
Gymnastiekvereniging Slank en Kwiek
Volleybal Gemini Kangeroes
Voorschotense Golfclub
Club de Petanque ‘De Six Prêt’
Tennisvereniging Adegeest
Hockeyvereniging Forescate
Avanti (onder voorbehoud)

Sport Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×