(Video: Robbert Beurse en Mandana Sotodeh).

Leerlingen Da Vinci College halen reanimatiecertificaat tijdens eerste Gezondheidsweek

De leerlingen uit de tweede klassen van het Da Vinci College Lammenschans krijgen deze week op een bijzondere manier les. “Tijdens de eerste ‘gezondheidsweek’ maken de kinderen op een actieve manier kennis met verschillende thema’s rondom gezondheid”, vertelt initiatiefnemer Maaike Hüsken-van Unen.

De gezondheidsweek bestaat uit acht verschillende workshops. De onderwerpen waren onder andere orgaandonatie, vaccinaties en reanimeren. Daarbij konden leerlingen een officieel reanimatiecertificaat halen. Het diploma is niet het enige wat telt volgens een van de leerlingen. “Ik vind het belangrijk om te leren reanimeren, zodat ik weet wat ik moet doen als iemand in mijn familie het nodig heeft.”

Mond-op-mondbeademing
Na uitleg over reanimatie stapten de leerlingen over van theorie naar praktijk. Per tweetal kregen ze een pop toegewezen om op te oefenen. Een van de deelnemers legt kort uit hoe het moet. “Eerst controleer je of iemand ademt. Als dat niet zo is dan moet je dertig keer op de borst drukken en mond-op-mondbeademing geven. Het is wel vermoeiend.”

Hüsken-van Unen, die de week samen met collega Madieke van den Brand organiseerde, is enthousiast over het verloop en de houding van de leerlingen “Ze vinden het leuk om actief bezig te zijn, zo zijn ze bij de reanimatie heel hard aan het werk.” Het doel van de gezondheidsweek is bereikt volgens haar. “Je ziet de leerlingen groeien.”

Leiden Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×