(Foto's: Sleutelstad / Omroep West).

Buren gaan Arif 'ontzettend missen' na dodelijke val uit boom

“We gaan hem ontzettend missen.” De verslagenheid op volkstuinencomplex Ons Buiten is groot nadat de 58-jarige Arif woensdagmiddag overleed na een val uit een boom. Bij zijn tuintje ligt vrijdag een boeket narcissen. “Hij was er iedere dag. Zo’n vriendelijke, behulpzame man”, zegt zijn buurman.

Op het terras voor het huisje, dat Arif zelf bouwde, staat de gele thermoskan nog op tafel. “Daaruit dronken we altijd samen thee”, zegt zijn buurman geëmotioneerd tegen mediapartner Omroep West.

Tekst gaat verder onder de foto

Arif viel woensdag 10 meter naar beneden, volgens de politie was hij in de boom aan het werk, ‘waarschijnlijk aan het snoeien’. “We zijn allemaal heel bedroefd over wat er is gebeurd. Ik heb nog tegen hem gezegd: dat snoeien, dat moet je met iemand samen doen.” Maar Arif klom alleen op een ladder. Zijn buurman wijst naar de boom. “De zaag hangt nog steeds aan de tak.”

“Arif was gevlucht uit Afghanistan. Hij had daar een hoge functie bij de overheid. Dat hoorde je ook wel aan hem als je met hem praatte, hij was heel welbespraakt. Hier had hij werk gevonden als taxichauffeur. En hij kwam iedere dag naar zijn tuin, om de kippen te voeren.”

Tekst gaat verder onder de foto

Ook andere leden van Ons Buiten zijn aangeslagen door wat er is gebeurd. “Hij heeft zo hard gewerkt. Dat huisje heeft hij helemaal zelf gebouwd. Het was net klaar. Hij was ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Als er in de appgroep een oproep werd gedaan, was hij vaak de eerste die reageerde om zijn hulp aan te bieden.”

Zaterdagochtend is er op het complex een herdenking voor de man gehouden.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×