Basketbaltoernooi hoeft toch niet te wijken voor hertelling

Het hertellen van de stemmen in Oegstgeest gebeurt vandaag niet in Sporthal de Cuyl. Toen de gemeenteraad van Oegstgeest dinsdagavond tot zo’n nieuwe stemopname besloot, vertelde burgemeester Jaensch al dat de sporthal zou worden gebruikt voor het tellen van de circa 12.000 uitgebrachte stemmen.

Rond 21.00 uur ging er een bericht uit naar de ouders van basisscholieren uit groep 5 en 6. Die zouden vandaag namelijk een basketbaltoernooi hebben in De Cuyl en dat werd op het laatste moment geannuleerd. Het leidde tot woedende en teleurgestelde reacties. Alle ophef heeft er nu toe geleid dat de gemeente Oegstgeest heeft besloten om het tellen vandaag alsnog op een andere locatie te gaan doen. Dat wordt het gemeentehuis waar vanaf 12.00 uur in het openbaar wordt geteld.

“Het is erg vervelend dat deze situatie ontstaan is”, laat woordvoerder Sabine Natrop namens de gemeente weten in een reactie op Facebook. “Voor het hertellen van de stemmen zoeken we een andere locatie. Dat betekent dat het basketbaltoernooi door zou kunnen gaan. We hopen dat het alsnog een gezellige en sportieve dag kan worden voor alle betrokken kinderen en ouders.” Ook burgemeester Emile Jaensch reageert: “We moesten snel handelen en hebben er onvoldoende rekening mee gehouden dat zo veel kinderen vandaag hebben uitgekeken naar deze dag. Dat is natuurlijk heel belangrijk. We gaan naar een alternatieve locatie om te hertellen. Veel plezier vandaag met sporten.”

Of het bericht op tijd komt voor alle scholieren moet in de loop van de ochtend nog blijken. Wat het volgens de boze ouders extra zuur maakte, is het feit dat dit al het derde jaar op rij zou zijn dat het toernooi niet door zou kunnen gaan. In 2020 en 2021 door de coronamaatregelen.

Oegstgeest Onderwijs Politiek Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×