Rik van Woudenberg zal onder meer worden herinnerd vanwege zijn legendarische selvies. Hij maakte doorgaans een 'halvie'.

Leiderdorpse wethouder Van Woudenberg stopt volgende week

De Leiderdorpse D66-wethouder Rik van Woudenberg legt over een week zijn functie neer. Dat maakte hij woensdagavond bekend tijdens de raadsvergadering waarin ook afscheid werd genomen van de vertrekkende raadsleden.

Van Woudenberg maakt zijn termijn niet helemaal vol, omdat hij op 30 maart wordt geïnstalleerd als raadslid in zijn woonplaats Zuidplas. “En je kunt niet wethouder zijn in de ene gemeente en raadslid in de andere.” Van Woudenberg werd als ‘wethouder van buiten’ naar Leiderdorp gehaald door D66 Leiderdorp toen die partij ging meebesturen na de val van het college over de maximumsnelheid op de Oude Spoorbaan. Hij is twee jaar wethouder geweest. “Ik kijk met heel veel plezier terug op die afgelopen jaren”, zei Van Woudenberg in een kort afscheidswoordje. Een officieel afscheid volgt later nog.

D66-voorman Jeroen Hendriks dankte Van Woudenberg voor zijn inzet en sloot af met een kwinkslag: “We zullen ook altijd aan je blijven denken vanwege de halvies die je maakte als je ergens aanwezig was. Dat zijn selfies waar je maar half op staat.”

Leiderdorp Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×