(Video: Robbert Beurse).

Afscheid Zoeterwoudse gemeenteraad, Bakx grote afwezige

In het gemeentehuis van Zoeterwoude nam burgemeester Fred van Trigt donderdagavond afscheid van de oude gemeenteraad. Hij sprak zijn grote waardering uit voor de volksvertegenwoordigers die ‘Zoeterwoude een stukje mooier maken’.

Ook oud-burgemeester Liesbeth Bloemen kwam voor het feestelijke afscheid nog eens naar de raadzaal. “Ze zijn twee-en-half jaar van mij geweest. Daar wil ik natuurlijk bij zijn”, vertelde ze na afloop. Net als Van Trigt nam ook Bloemen de tijd om de raadsleden die na de verkiezingen niet meer terugkeren persoonlijk te bedanken voor hun inzet.

Grote afwezige was CDA Zoeterwoude-voorman Arjan Bakx. De fractievoorzitter en lijsttrekker liet twee dagen na de verkiezingsuitslag weten per direct op te stappen. In een brief, die aan het begin van de vergadering werd voorgelezen, gaf Bakx aan dat hij het op dit moment te emotioneel vond om weer in de raadzaal te zijn. Ook wilde hij voorkomen dat zijn partner Eva de Bruyker, die al eerder aankondigde na de verkiezingen niet terug te keren in de fractie van haar partij Progressief Zoeterwoude, zich tijdens haar eigen afscheid vooral bezorgd om hem zou maken.

Tijdens een speciale raadsvergadering op 30 maart wordt de nieuwe gemeenteraad van Zoeterwoude geïnstalleerd.

Politiek Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×