Foto ter illustratie. (Wikimedia Commons / DimiTalen)

Drie Leidse studenten onwel op ski-reis: 'Met pringles-deksels drankjes bedekken'

Drie studenten van de Leidse studentenvereniging Quintus zijn onwel geworden tijdens een skivakantie in het Franse Risoul. Inmiddels zijn alle leden van Quintus weer in Nederland en maken ze het goed. De vereniging is erg geschrokken van de berichten maar heeft besloten voorlopig geen stappen te ondernemen.

Eerder deze week bleek uit rondgang van de NOS dat studenten uit verschillende studentensteden onwel zijn geworden tijdens een skivakantie in het Franse Risoul. Meerdere studentenverenigingen organiseerden afgelopen weken een reis naar dit skioord. Studenten uit onder meer Utrecht, Leiden, Nijmegen, Maastricht en Leeuwarden kregen verschijnselen die zouden kunnen duiden op drogeren.

Tijdens een bezoek aan de plaatselijke après-skibar La Grotte du Yeti kregen studenten klachten als misselijkheid, geheugenverlies, hevig trillen of plotseling door de benen zakken. Ook drie studenten van de Leidse studentenvereniging Quintus zijn ziek geworden, schrijft mediapartner Omroep West. Volgens Marije Blom, woordvoerder van Quintus, was één van de studenten er zo erg aan toe dat ze in het ziekenhuis belandde. De andere twee studenten voelden zich alleen erg suf. Diezelfde avond konden ze allemaal weer naar huis toe.

Pringles-chips
Blom laat weten dat ze wel had gehoord over verhalen waarbij er niet altijd fijne dingen gebeurden in de plaatselijke après-skibar La Grotte du Yeti. “Van tevoren hebben we daarom afgesproken om goed op te letten en elkaar scherp in de gaten te houden.”

Ook werden preventieve maatregelen getroffen. “We hadden onze eigen bekers mee en daar past precies een deksel op van een pringles-koker. Een dag later waren alle pringles uitverkocht”, vertelt Blom. Iemand die iets in een drankje zou willen doen, moest daar op deze manier extra moeite voor doen. Toch mocht deze maatregel niet baten voor de drie studenten.

Ander gebied
Bij Quintus zijn ze erg geschrokken dat verschillende studenten van meerdere verenigingen zouden zijn gedrogeerd. Blom legt uit dat ze in eerste instantie geen onveilig gevoel hadden. “We hadden er een hele fijne tijd. Het is een prachtig gebied daar. Dit hadden we niet verwacht.” Op de vraag of ze van plan zijn om nog een keer terug te gaan naar Risoul, is Blom duidelijk: “Nee. De volgende keer plannen we de vakantie naar een ander gebied.”

Studentenvereniging Quintus heeft besloten om voorlopig geen vervolgstappen te ondernemen en af te wachten wat andere studentenverenigingen gaan doen. Momenteel loopt er een Frans politieonderzoek naar verschillende après-skiclubs waar de studenten zijn geweest, waaronder La Grotte du Yeti.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×