Twan Bell aan de bal met support van Kolio Lemalu. (Foto's: Sandra Muller. tekst: Welmoet Lugt).

DIOK wint eerste wedstrijd in kampioenspoule

DIOK heeft zaterdag de eerste wedstrijd in de kampioenspoule in de Ereklasse rugby gewonnen. Met 22-15 werd medetitelkandidaat ’t Gooi verslagen. Daarmee doet DIOK meteen goede zaken om een plek in de finale om de landstitel te bemachtigen.

De Leidse selectie was vrijwel compleet, alleen flanker Wolf van Dijk was nog niet fit genoeg om aan te treden in verband met een blessure. Direct bij aanvang van de wedstijd werd duidelijk dat de Leidenaren gretig in de wedstrijd zaten. Het spel was snel en de voorwaartsen leverden sterk werk tegen de solide verdediging van de ploeg uit Bussum. Waar aanvankelijk DIOK op voorsprong kwam door try’s van Twan Bell en Ross Bennie-Coulson en een conversie van Pierre Mounal, slaagde ook ’t Gooi er in een try met conversie te scoren en vervolgens ook een penalty tussen de palen te schieten.

De ploegen ontliepen elkaar niet veel, al was het de Leidse ploeg die net wat minder foutjes maakte. Het spel vond dan ook aan beide zijden van het veld plaats en leverde spectaculaire spelmomenten op voor beide ploegen. Op het moment dat ’t Gooi door een overtreding met een man minder op het veld stond, consolideerde Bennie-Coulson met zijn voorwaartsenpack, via een push over try, de score op 17-10. Met de conversie en een even later tussen de palen geschoten penalty verstevigde Mounal de voorspong op 22-10. De try van ’t Gooi in de laatste minuten van de wedstrijd mocht dan ook niet meer baten, de Leidenaren claimden de overwinning met 22-15.

Kampioenspoule
Na één speelronde voert Haarlem het klassement aan met 5 wedstrijdpunten. Na een ruime overwinning op HRC scoorden zij voldoende try’s om de maximale punten binnen te slepen. DIOK en The Dukes delen de tweede positie met 4 punten. De Dukes wonnen in Noord-Holland van CAS RC. Eemland en Hilversum speelden gelijk en verdeelden de wedstrijdpunten. Volgende week zaterdag speelt DIOK uit in Hilversum om 15.00 uur.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×