De onthulling van het plakkaat. (Foto: BplusC).

Kwaliteitscertificaat voor BplusC

BplusC heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Daaruit blijkt dat de BplusC Bibliotheek, het Centrum voor de Kunsten en het Taalhuis aan belangrijke kwaliteitsnormen voldoen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

BplusC scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft BplusC de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Volgens directeur Willem van Moort geeft het driedubbele kwaliteitskeurmerk vertrouwen voor de toekomst. “Zeker met de behaalde scores die over de gehele linie ruim boven het  landelijk gemiddelde liggen. Dat is een fantastisch resultaat.” Volgens de CBCT scoort BplusC heel goed op samenwerking. Dat blijkt volgens het rapport uit een hele serie relevante projecten met veel verschillende partners. Meerdere keren is in interviews onderstreept dat veel projecten alleen maar in samenwerking zijn te realiseren en dat de participatie van BplusC hierin vaak essentieel is. “De vele producten en diensten van BplusC dragen bij aan het realiseren van maatschappelijk effect. Zowel de “B” als de “C” en de combinatie van beiden naar bijvoorbeeld het onderwijs, krijgen vorm met een stevig pakket. Creativiteit draagt ertoe bij dat producten en diensten bij de tijd zijn en gericht zijn op de kerndoelen van BplusC. Ook in tijden van  corona.”

Wethouder Yvonne van Delft onthulde het plakkaat dat bij het certificaat hoort vrijdag samen met Van Moort. “Dit keurmerk is een mooie prestatie waar jullie trots op mogen zijn. Jullie  werken goed samen met diverse partijen en dat is ook essentieel voor de plannen voor de modernisering van de bibliotheek. Daar hebben we momenteel een onderzoek voor lopen. Het uiteindelijke doel is een moderne, laagdrempelige ontmoetingsplek waar mensen graag samenkomen.”

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×