(Video: Robbert Beurse en Mandana Sotodeh. Foto's: Emile van Aelst).

Schoolsport071 zoekt nieuwe naam voor mascotte

“Siii-de-orka, Billie, Bertie of Gert-Jan”. Als het aan de deelnemers van het schoolvoetbaltoernooi ligt, wordt dat de naam van de nieuwe mascotte van Schoolsport071. “Het is een leeuw”, zegt Sander Weerlee-Feenstra van Schoolsport071. “We roepen basisschoolleerlingen op een naam te verzinnen.”

Er is al wel een nieuwe naam voor de Gemeentelijke Schoolsportcommissie die begin dit jaar haar 75-jarig bestaan vierde: Schoolsport071. “Het was tijd voor verandering”, zegt Weerlee-Feenstra, “want we breiden ons uit naar andere gemeenten, zoals Zoeterwoude, Oegstgeest, Leiderdorp en Voorschoten. Vandaar het netnummer 071.”

Regiofinale
Ondanks dat de nieuwe mascotte nog geen naam heeft, wordt er fanatiek gevoetbald op het voetbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 dat Schoolsport071 gisteren organiseerde op de velden van Sporting Leiden “Er doen 55 teams mee, van vijftien verschillende scholen”, zegt Weerlee-Feenstra. “In totaal zo’n zeshonderd leerlingen. De drie beste teams krijgen een beker en de kampioen mag naar de regiofinale.”

Als je het de deelnemers vraagt, maakt ieder team kans op een van die bekers en de felbegeerde plek in de regiofinale. “We hebben er heel veel zin in en we gaan iedereen verslaan”, klinkt het strijdlustig. De uiteindelijke gelukkigen zijn leerlingen van de basisscholen De Dukdalf (eerste plaats), Woutertje Pieterse (tweede plaats) en De Viersprong (derde plaats). Winnaar De Dukdalf mag naar de regiofinale.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Sport Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×