Son Mieux treedt op op Werfpop. (Foto: Philine van den Hul).

Edison-winnaar Son Mieux op Werfpop

De zevenkoppige Haagse band Son Mieux staat op 9 juli op het podium tijdens Werfpop. Het gezelschap won afgelopen week een Edison-prijs en bracht vrijdag de nieuwe single ‘Multicolor’ uit. De organisatie van Werfpop heeft ook bekendgemaakt dat kinderen tot 12 jaar gratis toegang hebben tot het festival.

Son Mieux begon in 2015 als soloproject van de Haagse Camiel Meiresonne, maar al snel bekroop hem het gevoel dat hij niet de wereld wilde veroveren als ‘die guy met die gitaar’. Met familie en bevriende muzikanten vormde hij daarom een zevenkoppig gezelschap die met ‘Faire de Son Mieux’ een rete-sterk debuutalbum heeft neergezet.

Met hun tweede plaat ‘The Mustard Seed’ laat de band een gerijpte sound horen, waarmee Son Mieux afgelopen week zelfs een prestigieuze Edison in de categorie Rock in de wacht sleepte. Daarmee heeft het Leidse festival een mooie naam aan de line up toegevoegd. Eerder maakte Werfpop al bekend dat Jett Rebel, The Vices, Otoboke Beaver en Zuster Zonnebloem zaterdag 9 juli op het podium zullen staan.

Voor de veertigste editie van het festival moeten voor het eerst in de geschiedenis van Werfpop toegangstickets worden gekocht. Bezoekers krijgen daarvoor toegang tot het festival, een Ecobeker, een drankje en een plaspartout. Kinderen tot en met 12 jaar hebben onder begeleiding van minimaal een volwassene van 18 jaar of ouder gratis toegang.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×