(Foto:pr.)

Leids Amateurkunst Festival komt naar je toe

Optredens van bandjes, exposities met schilderwerken en foto’s, het is allemaal te zien op 3 en 4 september tijdens het Leids Amateurkunst Festival. De creaties worden dit jaar niet tentoongesteld in het centrum, maar in vier verschillende wijken in Leiden. “We brengen de kunst naar de Leidenaren in plaats van andersom”, zegt projectleider Sigrid de Zwart.

Dit gaat hand in hand met het thema van het evenement ‘De wijk in’. Tijdens het Leids Amateurkunst Festival kunnen amateurkunstenaars laten zien wat ze in huis hebben en het is een kans om met professionele kunstenaars samen te werken. Het eindresultaat is te bewonderen in de wijken: Meerburg/Roomburg, Merenwijk, Transvaal en Stevenshof.

Culinaire kunststukjes
Iedereen die het leuk lijkt, kan meedoen als amateurkunstenaar. “Je hoeft als vereniging of kunstenaar niet uit de betreffende wijk te komen, maar het is natuurlijk wel leuk om jezelf aan je buren te laten zien. Daarom zoeken we mensen die een kunstzinnige bijdrage willen leveren. Dat kan op alle gebieden: toneel, muziek, beeldende kunst, dans of wat je ook maar aan het publiek wilt laten zien. Ook culinaire kunststukjes zijn welkom”, legt de Zwart uit.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×