Off-day resulteert in pak slaag voor ZZ Leiden

De Leidse basketballers van ZZ Leiden hebben zaterdag een pak slag gekregen in België. Er werd met 86-57 verloren van Leuven Bears. De verliespartij heeft geen consequenties voor de Leidenaren, afgelopen week verzekerde ZZ Leiden zich al van het thuisvoordeel in de halve finale van de Nederlandse play-offs.

Martin Houwaard maakte zaterdag zijn debuut als hoofdcoach. Doordat Geert Hammink met griep thuis was gebleven, kreeg Houwaard de taak om samen met de spelende Marijn Ververs de ploeg te coachen. De Leidse ploeg moest ook aantreden zonder de zieke Luuk van Bree en de nog steeds geblesseerde Worthy de Jong, waardoor er gespeeld werd met een kleinere rotatie.

Bij Maarten Bouwknecht en Arunas Mikalauskas, beiden nog uitblinkers tegen Filou Oostende, wilde het niet lukken. Bouwknecht kwam niet tot scoren en leverde ook vier keer een bal in. Mikalauskas was eveneens aan het forceren en wist nog tot 5 punten te komen. Daarmee was het recept voor een ‘off-day’ compleet en verloor ZZ Leiden de wedstrijd met maar liefst 29 punten verschil.

Kijk voor een uitgebreid wedstrijdverslag op zzleiden.nl.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×