Marathonkampioen Nienke Brinkman trainde deze week bij haar club Voorschoten'97 Atletiek. (Foto's: PR).

Nienke Brinkman traint mee bij Voorschoten'97 Atletiek

Nienke Brinkman heeft dinsdag meegetraind met de trainingsgroep van Ed Zijl bij Voorschoten’97 Atletiek. De kersverse Nederlands recordhoudster op de marathon was nog in Nederland na haar verpletterende optreden in Rotterdam en kwam daarom ook even op haar club langs.

Het verhaal van Brinkman is inmiddels bekend. Als beginnend, maar zeer talentvol hardloopster zocht ze vorig jaar vanuit haar woonplaats Zürich een Nederlandse atletiekvereniging voor een wedstrijdlicentie. Hiermee kon ze een poging doen om de olympische limiet te lopen. Ze kwam in haar zoektocht uiteindelijk bij Voorschoten ’97 Atletiek uit.

Op de groepsfoto staat Nienke Brinkman tweede van rechts.

De olympische limiet haalde ze niet door een blessure, maar verder volgde het ene succes het andere al snel op. Ze won diverse wedstrijden tijdens de Golden Trail Series, zette in Valencia de snelste Nederlandse seizoentijd neer op de marathon en liep vervolgens een nieuw Nederlands record in Rotterdam met 2.22,51. Voorschoten’97 volgde haar successen op de voet.

Brinkman trainde vorig jaar in de zomervakantie al eens met veel plezier mee met de donderdaggroep en kwam nu dus nog eens terug. De vorige keer maakte ze kennis met een kleine groep. Dinsdag liep ze samen met zo’n dertig atleten. Na een welkomstwoord en een bos bloemen van voorzitter Joost van Kempen maakte ze kennis met haar clubgenoten om vervolgens bij de training steeds een beetje harder te gaan lopen. Hoewel ze had aangekondigd alleen rustig mee te doen, liep ze de laatste tempo’s vooraan met de snelle Dennis Rog mee.

Advertentie

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×