Duo-raadslid Harbert van der Kaap in de studio (Foto: Hidde van Slooten).

PvdD wil de verwarming in gemeentelijke gebouwen een graadje lager

De fractie van de Partij voor de Dieren vraagt aan het stadsbestuur of de verwarming in gemeentelijke gebouwen voortaan een graadje lager kan. De partij vraagt dat om minder afhankelijk te worden van Russisch gas en om klimaatverandering tegen te gaan. “In het stadskantoor stond de thermostaat laatst nog vrolijk op 22 graden”, zegt duo-raadslid Harbert van der Kaap. “Dan denk ik kom nou.”

De PvdD wil dat Leiden zich aansluit bij de landelijke overheidscampagne ‘zet de knop om’. Een van de adviezen is om de thermostaat niet hoger dan negentien graden te zetten. De partij beweert dat het tijdens een vergadering op 11 april maar liefst 22 graden was. “De deuren moesten open, want het was bloedheet”, zegt Van der Kaap.

Van der Kaap vindt dat de gemeente Leiden het goede voorbeeld moet geven. “De beste energie, is de energie die je niet verbruikt.” Daarnaast vindt het duo-raadslid dat de gemeente er ook voor moet zorgen dat scholen en sportverenigingen energiebesparende maatregelen nemen. “Als dat niet gebeurt, moet er beleid op komen zodat het wel gebeurt.”

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×