Foto ter illustratie. (Foto: ANP).

Leidenaar gewond bij ongeval zweefvliegtuig

Een 62-jarige piloot uit Leiden is donderdagmiddag rond 16.45 uur gewond geraakt bij een ongeval met een zweefvliegtuig. Dat meldt de politie aan mediapartner Omroep West. Het ongeluk gebeurde op vliegveld Terlet bij Arnhem.

Het ging mis tijdens het opstijgen, bevestigt de brandweer aan Omroep Gelderland. Een zweefvliegtuig wordt dan met een lier de lucht in getakeld. Wat er precies fout ging is nog onduidelijk, maar het vliegtuig stortte van circa vijftig meter hoogte naar beneden.

De Leidenaar was de enige inzittende van het toestel. Hij was na het ongeluk aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht. Door de afdeling luchtvaarttoezicht van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×