(Foto: Yvonne Neuteboom).

Verdwaalde ree in hondenbos Stevenshage overleden

In het hondenbos van Dierentehuis Stevenshage is afgelopen maandag een gewonde ree ontdekt. Het dier is gevangen en naar een dierenarts gebracht voor behandeling. Donderdag bleek de ree het avontuur niet te hebben overleefd.

Coördinator Yvonne Neuteboom van de dierenambulance regio Leiden ontdekte de gewonde ree toen ze een nieuwe collega kwam voorstellen aan de medewerkers van het dierenasiel. De dierenambulance werkt nauw samen met Stevenshage. Tijdens de rondleiding zagen ze het reetje dat tegen de hekken rond het bosje opsprong om weg te komen. Daarbij verwondde het dier zich. Waarschijnlijk is het dier vanaf het talud langs snelweg A44 over het hek gesprongen en kon er toen niet meer uit.

“We hebben het diertje naar de sluis kunnen loodsen, waar we het met enige moeite konden overmeesteren”, blikt Yvonne terug. “Hoewel het reetje aanzienlijk bloedde, vielen de verwondingen mee, maar aan de hartslag was te voelen dat het dier enorm gestrest was en dat kan dodelijk zijn. We hebben dierenarts Marie-José van Lochem van de dierenpraktijk Stevenshof ingeschakeld, die het dier behandeld heeft.”

Omdat de dierenambulance vanwege een andere opdracht niet beschikbaar was, heeft Stevenshage het reetje met de eigen transportauto naar een opvangplek gebracht waar het dier  tot rust kon komen. dat heeft uiteindelijk niet mogen baten. Donderdag kwam het bericht dat het diertje alsnog was overleden.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×