PS|Theater moet het onderkomen aan de Raamsteeg 2/A eind mei verlaten. (Foto: Chris de Waard).

Stadsgezelschap PS|Theater staat eind van de maand op straat

Stadsgezelschap PS|theater moet eind van de maand het onderkomen aan de Raamsteeg verlaten. De theatermakers maken sinds enkele jaren gebruik van de beheerderswoning van het voormalige Rijksmuseum van Natuurlijke Historie, maar de huur is opgezegd door het Rijksvastgoedbedrijf dat eigenaar is van het enorme gebouw.

De huurder van het complex is meurkens&meurkens. Dat is een leegstandsbeheerder die panden tijdelijk verhuurt voor vastgoedeigenaren als die bijvoorbeeld bezig zijn met een definitieve bestemming. De huidige huurders hebben daarom een tijdelijk contract.


Pepijn Smit van PS|theater over de zoektocht naar nieuwe ruimte

Dat de huurders de wacht wordt aangezegd, komt volgens het Rijksvastgoedbedrijf doordat het Rijksmuseum van Oudheden en Rijksmuseum Boerhaave de rechtervleugel van het gebouw willen gaan huren. Die musea huren nu ook al de linkervleugel als depot.

PS|Theater zit sinds 2015 in de losstaande voormalige beheerderswoning rechts van het gebouw. De musea hebben voor dat gebouwtje geen belangstelling. Het is dan ook onduidelijk waarom het Rijksvastgoedbedrijf de theatermakers weg wil hebben. Volgens Pepijn Smit van PS|Theater wil het Rijksvastgoedbedrijf Raamsteeg 2A waar nu nog de kantoren en repetitieruimteĀ  van PS|Theater zitten antikraak gaan aanbieden.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×