Rond 20.45 uur hield de politie de verdachte aan. (Foto's: Regio15).

Grote politieactie op Leiden Centraal: arrestatieteam doorzoekt trein

De politie heeft vanavond rond 20.30 uur station Leiden Centraal deels afgegrendeld. Er was melding gedaan van een gewapende man in een trein.

Een team van de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie ging een trein binnen die bij perron 5B stond en kwam een kwartier later met een geblinddoekte verdachte weer naar buiten. Een wapen is vooralsnog niet aangetroffen. Bij de actie op het station werd door de politie ook een Rapid Response Team ingezet.

“Als er sprake is van dreiging met een wapen dan pakken we altijd flink uit”, verklaart een woordvoerder van de politie de grootste inzet. Op het station deden verhalen de ronde dat de politie de Nederlander op het spoor was die in Denemarken wordt gezocht voor moord en marteling, maar daarvan blijkt geen sprake. “Het ging hier om verdovende middelen en die zijn ook aangetroffen”, aldus de politiewoordvoerder.

Tijdens de actie werden perrons ontruimd en afgezet. Het treinverkeer werd stilgelegd en boven het gebied hing geruime tijd een politiehelikopter. Rond 21.15 uur gingen de treinen weer rijden.

 

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×