De nieuwe en de oude voorzitter van Voorschoten Lokaal. (Foto: PR).

Nieuw bestuur aangetreden bij Voorschoten Lokaal

De Algemene ledenvergadering van Voorschoten Lokaal heeft afscheid genomen van oprichter en eerste voorzitter Marleen Persoon. Zij concentreert zich vanaf nu op het werk in de gemeenteraad waar de partij bij de verkiezingen na de VVD als grootste uit de bus kwam.

René van der Smeede en André in ’t Veen zijn respectievelijk gekozen tot voorzitter en lid van het bestuur van Voorschoten lokaal. Vervolgens heeft het bestuur In ’t Veen benoemd tot secretaris en Hans Rasch tot penningmeester. Alle drie zijn goed ingevoerd in Voorschoten. Van der Smeede was lid van de taskforce die zich bezighield met de centrum van Voorschoten. Ook was hij als voorzitter jarenlang het gezicht van Museum Voorschoten, de Bewonersvereniging Boschgeest en het Weekend van Voorschoten. In ’t Veen was jarenlang raadslid voor de VVD.

Hans Rasch was eerder wethouder voor de inmiddels opgeheven partij ONS en is nu voorzitter van het museum.

Bij de verkiezingen in maart kwam Voorschoten Lokaal uit het niets met 4 zetels in de gemeenteraad. Lijsttrekker Marleen Persoon behaalde zelfs de meeste persoonlijke stemmen van alle kandidaten en haar partij werd net niet de grootste partij van Voorschoten. “Het was daarom tijd om een nieuw bestuur te vormen”, zegt de kersverse voorzitter van der Smeede: “Marleen heeft de partij opgericht, een gezicht gegeven en hem als onmisbare factor op de kaart gezet. Wij zijn haar veel dankbaarheid verschuldigd.”

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×