Leijo de Leeuw is de nieuwe mascotte (Foto: Mandana Sotodeh).

Nieuwe sportmascotte: 'Lei' van Leiden en 'jo' van gaan met die banaan!"

De naam van de mascotte van Schoolsport071 is woensdag onthuld tijdens het handbaltoernooi van verschillende basisscholen. De mascotte is een leeuw en zijn naam is “Leijo, ‘Lei’ van Leiden en ‘jo’ van gaan met die banaan!”, legt organisator Sander Weerlee-Feenstra enthousiast uit.

Om het 75-jarig bestaan te vieren van de Gemeentelijke Schoolsportcommissie, werden er wat veranderingen doorgevoerd. Zo veranderde de naam naar Schoolsport071 en werd er een mascotte geïntroduceerd in de vorm van een leeuw. “Met de mascotte willen we onze herkenbaarheid vergroten”, zegt Weerlee-Feenstra.

Verslaggeefster Mandana Sotodeh in gesprek met Sander van Weerlee-Feenstra over bekendmaking nieuwe Mascotte

Prijzenpakket
De leeuw had alleen geen naam. Die moest worden bepaald door de basisschoolleerlingen uit Leiden en Zoeterwoude, door een naam in te sturen. “De leerling die de leukste naam bedacht, zou beloond worden met een prijs”. Na meer dan tweehonderd namen doorgespit te hebben, is gekozen voor Leijo. Dat maakt vier kinderen winnaar van de prijsvraag. “Ze stuurden alle vier dezelfde naam in, op de spelling na.”

Leijo kwam langs op de vier verschillende basisscholen om het prijzenpakket aan de winnaars te overhandigen. “Dat bestaat uit een sporttas van Schoolsport071 gevuld met een voetbal, volleybal, rugbybal, springtouw, badmintonset, springtouw, smartwatch en twee vouchers voor deelname aan twee schoolsportcursussen”, aldus Weerlee-Feenstra.

 

Advertentie

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Sport Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×