Gesprek met de burgemeester: extra handhavers, coalitieakkoord en vuurwerk

In het Gesprek met de burgemeester spreekt Sleutelstad elke maand met burgemeester Henri Lenferink over Leiden, ontwikkelingen in de stad en de actualiteit.

Bijna drie maanden na de verkiezingen hebben vier partijen in de gemeenteraad een coalitieakkoord gesloten. Wat vindt de burgemeester van dat akkoord? Wat doet hij met het extra geld dat hij voor handhaving krijgt? En hoe wil hij zijn rol als ‘aanjager van regionale samenwerking’ invullen? Daarnaast gaat het ook over vertrouwen. Is dat er in het stadsbestuur? En hoe zit dat met de kritiek op participatie?

Morgen stemt de Tweede Kamer over een initiatiefvoorstel om vuurwerk landelijk te verbieden. Nu is al duidelijk dat dat voorstel geen meerderheid krijgt. Wat betekent dat voor Leiden, waar burgemeester Lenferink al een aantal jaar aanstuurt op een totaalverbod? Wat verandert er de komende jaarwisseling? En blijft het mogelijk om in Leiden vuurwerk aan te schaffen?


Verslaggever IJsbrand Terpstra spreekt burgemeester Henri Lenferink op de tweede maandag van juni

Het Gesprek met de burgemeester vindt elke eerste maandag van de maand om 19.00 uur plaats in het radioprogramma Politiek071 en wordt in de week daarna herhaald op Sleutelstad TV. Heeft u suggesties voor een thema of vragen aan burgemeester Henri Lenferink? Stuur dan een email aan de redactie van Sleutelstad: redactie@sleutelstad.nl.

Leiden Politiek Gesprek met de burgemeester


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×