(Foto: PR)

Jeroen Hendriks (D66) stopt als raadslid, Hester Barendse volgt hem op

Jeroen Hendriks (D66) stopt per direct als raadslid in Leiderdorp. Dinsdag verstuurde hij zijn ontslagbrief naar burgemeester Laila Driessen. Als reden voor zijn vertrek geeft Hendriks aan dat hij vanwege veranderingen in zijn privésituatie niet langer de vereiste aandacht kan geven aan zijn raadswerk. Hester Barendse neemt zijn raadszetel over.

Hendriks was sinds 2016 raadslid, van 2018 tot de vorige verkiezingen in maart was Hendriks fractievoorzitter. Huidig fractievoorzitter Prachee van Brandenburg bedankt Hendriks voor zijn inzet voor de Leiderdorpse D66-fractie: “We vinden het erg jammer dat hij vertrekt, maar we begrijpen het erg goed, zeker omdat hij vanwege persoonlijke omstandigheden stopt. We willen Jeroen graag bedanken voor alle jaren die hij in de fractie gestoken heeft, niet alleen als fractievoorzitter, maar ook twee keer als lijsttrekker.”

Hester Barendse neemt met het vertrek van Hendriks dus namens D66 plaats in de Leiderdorpse gemeenteraad. Barendse is sinds 2018 als burgerraadslid actief. Of er ook een nieuw burgerraadslid komt, kan Van Brandenburg nog niet zeggen, daar gaat de fractie zich de komende periode over buigen.

Advertentie

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×